Što sve obuhvaća naša usluga

Naša usluga, iako je vrlo opipljiva (novčić i pismo), nije materijalne prirode.


Naša usluga izaziva jak utisak koji će ostati zapamćen do kraja života. Doslovce je neizbrisiv!

Naša usluga podrazumijeva veliko iznenađenje i prelazak iz stvarnosti u svijet bajki i legendi.

Naša usluga u Vaš dom donosi tonu sreće i tisuće znatiželjnih pitanja...


U materijalnom smislu, naša usluga podrazumijeva „vilinsku“ poštansku pošiljku u kojoj se nalazi:

- Zlatni* kovani vilinski novčić,
- Pismo od Zubić vile i
- Veliku papirnu novčanicu** od 100 Vilinskih kruna

- Recept/Izvještaj o stanju ispalog zubića
Legenda i običaji sjevernih civilizacija (u koju spada i naša, ali, se za razliku od ostatka svijeta kod nas kaže „zapadne civilizacije“) govore da Zubić vila djeci donosi novćić u zamjenu za ispali zubić koji joj oni ostavljaju ispod jastuka.


Ovaj običaj nije ništa drugo nego zanimljiva dječja igra koja čak nema korjene ni u paganskim vjerovanjima ni u drugim religijama. Isključivo je suvremena legenda stvorena u dvadesetom stoljeću na sjeveru ili, kako bismo mi rekli, „na zapadu“.Djeca dobi u kojoj se gube zubići sklona su vjerovanjima u vile, superheroje, Uskršnje zeke i, naravno, Djeda Mraza :)

Kada smo već kod ovog poslijednjeg – to smo mi! Servis www.pismodjedabozicnjaka.com  je, također, naš projekt koji je tokom posljenjeg desetljeća poslao tisuće i tisuće personaliziranih pisama sa Sjevernog pola djeci diljem Hrvatske.Vilinski novčić koji dijete dobije od Zubić vile je jako lijep i  originalan. Značajno je veći i teži od klasičnog kovanog novčića (promjer 4 cm). Dakle, veći, deblji i teži od najveće kunske ili euro kovanice). Tekst na kovanici je na hrvatskom jeziku.

Pismo Zubić vile je, također, izuzetno originalno i lijepo. Osim što je pismo personalizirano (napisano baš za Vaše dijete), ono je i sadržajno, poučno i bajkovito.Personaliziranje pisma vrše roditelji (ili naručitelji usluge) tako što na aplikaciji na www.pismozubicvile.com biraju razne parametre i unose djelove teksta (ime, pohvale, i, eventalno, kritiku) kako bi pismo bio sasvim osobno. Također, postoje različiti tipovi pisama za dječake i djevojčice, kao i različiti tipovi pisama u odnosu na stanje ispalog zubića: Ukoliko je ispali zubić zdrav i očuvan Vilino oduševljenje će biti izuzetno naglašeno u tekstu pisma. Ukoliko je, pak, ispali zubić „krljica“, vila će biti prilično zabrinuta, ali s idejom i rješenjem kako da novi zubići ne dožive sudbinu starih. Naravno, postoje i „međufaze“ tj. zasebni sadržaji pisama i za karijes i sl.

I grafičko-dizajnerski, naša pisma su jako lijepo uobličena i ilustrirana, kako sam papir na kojemu je pismo ispisano, tako i kuverta koja je, u stvari, prvi utisak, a o moći prvog utiska skoro već svi sve znamo...

Papirna novčanica koja će se, također, naći u kuverti uz pismo i kovanicu je, također, izuzetno lijepa i originalna. Na sebi ima Vilin lik i sve ostale elemente suvremene monete. Neobično je velika kako bi ostavila dojam da je izuzetno dragocjena (nešto veća od novčanice od 500 EUR).

* Kovani novčić nije zlatni nego je galvaniziran i nije novčić obzirom da nema valutnu vrijednost, već samo numizmatičku.

** Papirna „novčanica“, također, nema valutnu vrijednost.
Ukrasna poštanska markica

Zubić vilino pismo je obogaćeno za još jedan važan detalj - "Poštansku" markicu s vilinim likom.
Naime, ovo je ukrasna markica, a ne poštanska i nalazi se na koverti u kojoj se nalazi pismo Zubić vile. Ova markica nema učešće u poštanskom prometu obzirom da pismo Zubić vile uvijek stiže u transportnoj kuverti (veća kuverta koja štiti vilinu kuvertu).