Pitanja i odgovori

Kako naručiti Zubić vilinu pošiljku?


Potrebno je da, na ovoj internetskoj stranici, popunite obrazac za kreiranje i personalizaciju pisma. Klikom ovdje ili na veliki ljubičasti gumb na početnoj stranici, krećete u proces kreiranja i naručivanja pisma u svega tri koraka.
Za koliko dana stiže Zubić vilina pošiljka?


Jako brzo! 

Ukoliko odaberete opciju dostave DPD kurirskom službom, kurira sa Vilinom pošiljkom možete očekivati već u roku od dva radna dana (subota i nedjelja se smatraju neradnim danima).

Ukoliko se opredijelite za jeftiniju varijantu slanja klasičnom, ali prioritetnom poštom, poštara očekujte, otprilike za pet radnih dana (također, subotu ne računajte u radne dane).

Sve iznad navedeno vrijedi samo za kontinentalni dio Hrvatske, isključujući Dalmatinsku zagoru, manja mjesta u Lici te otoke.


  • VAŽNE NAPOMENE (uslučaju da želite odabrati dostavu DPD-om):
    - Ukoliko se adresa odredišta nalazi na otoku koji nije spojen mostom sa kopnom DPD će Vam naplatiti dodatnih 35 KN za uslugu dostave.
  • - DPD vrši svakodnevnu isporuku za većinu naseljenih mjesta u Hrvatskoj ali, ipak, postoje i (rijetko naseljena i udaljena) mjesta gdje isporuka nije svakoga dana.

Koliko košta usluga servisa "Pismo Zubić vile"?


Cijena usluge slanja pisma Zubić vile s dodatcima iznosi 19,9 EUR (149,94 KN) za isporuku klasičnom ubrzanom poštom ili 24,9 EUR (187,61 KN) za isporuku brzom poštom DPD.


Cijene u EUR se izračunavaju prema tečaju od 7,53450 kuna za euro


Poštarina je uračunata u navedene cijene.

Ne postoje nikakvi dodatni troškovi (osim ukoliko adresa za prijem nije na otoku koji s kopnom nije spojen mostom (vidjeti čanak iznad)).

A što ako želim isporuku u inozemstvu?


Ukoliko je odredišna adresa u inozemstvu, nemojte koristiti opciju naručivanja brzom poštom niti plaćanja pouzećem. Tako naručene pošiljke ne možemo poslati.
Dakle, neophodno je odabrati način plaćanja "uplatnicom" (ukoliko za to postoje uvjeti ili PayPal-om te uvećati iznos za uplatu za 2 EUR (15,06 KN) ukoliko je odredišna adresa u Europi ili za (2,65 EUR) 20 KN ukoliko je odredišna adresa na drugom kontinentu.

Kad je najbolje naručiti pismo Zubić vile?


Čim se zubić počne klimati kako bi pismo stiglo što prije! Istina, nije kasno ni kad zubić već ispadne jer uvijek imate izgovor! Zubić vila kasni!


Naravno, ako Vam se ova ideja sviđa, naručite pismo blagovremeno, i prije nego što prvi ili neki drugi zubić ispadne i čuvajte ga za taj poseban trenutak u životu svakog djeteta!

Mom djetetu je već ispao prvi zubić! Što da radim?


Sadržaj naših pisama je osmišljen tako da, osim ako to eksplicitno ne naznačite, Vila već zna da to nije prvi ispali zubić ali, eto, baš je sad odlučila napisati pisamce i donijeti ovu sasvim jedinstvenu dukatsku kovanicu :)

Zašto pošiljka ne treba biti adresirana na dijete?


Većina naručitelja uporno inzistira da pošiljka bude adresirana na dijete (osobno) ali to je pogrešno!


Pisamce od Zubić vile koje se nalazi unutar pošiljke svakako glasi na ime djeteta, ali na vanjskoj omotnici (transportnoj kuverti) treba pisati ime naručitelja ili nekog od punoljetnog ukućana. Naime, nije poanta da poštar djetetu osobno uruči pismo (kao u slučaju pisma od Djeda Božićnjaka) iz razloga što Zubić vila, po tradiciji, sve što ima ostavlja ispod jastuka, tijekom noći, dok dijete spava. Dakle, roditelj treba primiti poštansku pošiljku, raspakirati je (baciti ambalažu) i malu kuvertu sa pismom i novčićem servirati djetetu na prigodan način.


Ako pošiljka glasi na ime djeteta, možete doći u problemsku situaciju da poštar inzistira da primatelj osobno preuzme pošiljku ili ukoliko Vas kurir ne nađe doma pa budete pošiljku naknadno preuzimali na nekom drugom mjestu, tamošnji djelatnik će (možda) praviti problem jer nemate ovlaštenje primatelja… Da se ne biste morali ubjeđivati i dokazivati, ispoštujte preporuku i pošiljku adresirajte na sebe.


Od čega je napravljen novčić Zubić vile


Ovo pitanje uopće nije nebitno! Kako sa gledišta kvalitete (nije npr. od plastike), tako i sa gledišta neškodljivosti po zdravlje (ne sadrži štetne elemente ili materije).

Novčić (osnova) je iskovan od legure u kojoj dominira cink, aluminij i silicij. Naknadno se ovaj novčić galvanizira prevlakom (legurom) u kojoj dominiraju bakar i nikl.Svi navedeni elementi su neškodljivi za zdravlje. Naš novčić je napravljen od identičnih materijala od kojih se prave kovanice kojima se svakodnevno služimo kao platnim sredstvom.


Najvrijedniji novčić na svijetu cijelom!

Tržišna vrednost ovog novčića bi i mogla biti predmet rasprave, sli sentimentalna vrijednost novčića koji je poklon od Zubić vile nije upitna! Jednom kada ga dobijete, ne biste ga prodali ni za suho zlato!